Advertisement

Küresel hisse senetlerinde görülen ralli yatırımcıların ABD – Çin ilişkilerinde görülen daha fazla gerginlik sinyali ve ABD teşvik paketi görüşmelerini değerlendirmesiyle Perşembe günkü işlemlerde hız kesti. Dolar yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine doğru geriledi.

Hong Kong hisse senetleri kayıplarının büyük kısmını Asya seansı esnasında kaydetti. Çin ve Japonya Borsaları sınırlı düştü. Güney Kore diğer Asya piyasalarına göre kötü performans gösterdi. Avrupa hisse vadelileri düştü ve S&P 500 Endeks vadelileri fazla değişmedi. Altının onsu 2 bin doların üzerinde kaldı. Offshore yuan beş ayın en yüksek seviyesini gördü. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) daha fazla teşvik için yolu hazırlayabilecek kararı öncesinde fazla değişmedi. ABD 10 yıllıkların faizi sabit kaldı, ham petrol fiyatları dalgalandı.

ABD'de son gelen ekonomik veriler karışık bir görünümü işaret ediyor. İstihdam artışı Temmuz'da sert bir şekilde yavaşlayarak koronavirüs vakalarındaki artışın iş gücü piyasasının frenlerine bastığını gösterdi. Hizmet sektörü Temmuz'da Şubat 2019'dan bu yana en hızlı büyümesini gerçekleştirdi.

Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasa stratejisti Kerry Craig, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Piyasada mali teşvik ve o kadar iyi olmayan bilanço dönemi ile ilgili olumlu haberlere çok fazla kulak vermenin getirdiği bazı riskler var. Özellikle ABD'de piyasalar için bu noktadan ralliye devam etmek yerine ara verme durumu söz konusu.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:07'de yüzde 0.1'den az bir yükseliş kaydetti. Endeks Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.5 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.4 düştü.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Yen dolar karşısında 105.51'den işlem gördü.
Offshore yuan dolar karşısında 6.9399'dan alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 artıda 1.1880 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faiz yüzde 0.54'e geriledi.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 3 baz puan artışla yüzde 0.85'e yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.1 düşüşle varili 42.17 dolardan işlem gördü.
Altının onsu yüzde 0.3 tırmanarak 2,044.74 dolara geldi.