Advertisement

Asya hisse senetleri, traderların ABD – Çin gerginliğinin imzalanması planlanan birinci aşama ticaret anlaşmasının ötesine geçeceği yönündeki sinyalleri değerlendirmesiyle beş seanstan bu yana ilk kez Çarşamba günü düşüşe yöneldi.

Çin ürünlerine uygulanan tarifelerin Kasım sonrasına kadar uygulamada kalacağı ve Trump yönetiminin Huawei Technologies Co.'ya daha fazla satışın engellenesine imkan verecek bir taslak hazırladığı şeklindeki haberlerin ardından, ABD hisse senedi vadeli kontratları ve Asya hisselerinin çoğu düştü. Çin ve Hong Kong hisse senetlerinin düşüşünde Çarşamba günü finansal sisteme verdiği likiditenin faizini düşürmemesinden kaynaklı hayal kırıklığı da etkili oldu. Yuan düştü, ABD Hazine tahvili faizleri geriledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Salı günü gerçekleştirdiği basın açıklamasında tarifelerin indirilmesinin Çin ile yapılabilecek ikinci aşama ticaret anlaşmasının bir parçası olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ABD'li mevkidaşının birinci aşama anlaşmayı Çarşamba günü Washnigton'da imzalaması bekleniyor.

Petrol fiyatlarının çekilmesiyle birlikte WTI'ın varili 58 dolar civarından alıcı buldu. Japonya 10 yıllıklarının faizi yaklaşık bir yılın zirvesine yaklaştı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 15:07'de yüzde 0.2 düştü. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.2 geriledi.Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.5 düşüşle kapattı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 çekildi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselişle dolar karşısında 109.93 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem yuan yüzde 0.1 düşüşle 6.8962'den işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi 1.1134'te fazla değişmedi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.80'de kaldı.
Avustralya'da 10 yıllıklarının faizi 5 baz puan düşüşle yüzde 1.20 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.3 düşüşle varili 58 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.4 yükselerek onsu 1,552.43 dolar oldu.