Advertisement

Hisse senedi vadelileri ve Asya hisseleri, yatırımcıların Fed'den gelen daha fazla teşvik sinyalini değerlendirmesiyle Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti. Dolar yükseldi.

Hong Kong, Avustralya ve Hindistan iyi performans gösterdi. Tokyo hisseleri kazançlarını azalttı. Şanghay hisseleri dalgalandı. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Fed'in faiz değiştirmemesi ve toparlanma için tüm araçlarını kullanma taahhüdünde bulunmasıyla Temmuz yükselişini sürdürmesinin ardından geriledi. Avrupa vadelileri fazla değişmedi. Avustralya Doları ülkedeki yeni koronavirüs vaka sayısının rekora tırmanması sonrasında düştü. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi. Altın düştü.

Ayrıca yatırımcılar şirket kârlarını da değerlendirdi. Qualcomm Inc.'in hisseleri güçlü satış tahminiyle sıçradı. Teknoloji devleri Apple, Amazon.com ve Alphabet Perşembe günü bilanço açıklayacak.

Pandeminin hızla yayılmaya devam etmesiyle birlikte tüm dünyada hükümetler 11 trilyon dolarlık teşvikini ve merkez bankaları da kriz başladığından bu yana verdiği parasal desteği artırmak durumunda kalabilir. Fed, salgının patlak verdiği Mart ayından bu yana faizleri sıfıra yakın tutuyor.

DailyFX stratejisti Margaret Yang, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Fed ekonomiyi desteklemek için yapabileceği her şeyi yapmayı ve likidite ortamını çok genişleyici tutmayı taahhüt etti. Büyük şirketlerin Perşembe günü açıklayacağı bilançolar piyasa algısı açısından çok kritik olacak. Bu nedenle bu şirketler kâr hedeflerini ıskalarsa, piyasa algısı bozulabilir.” dedi.

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarında bu yıl yaşanan en sert düşüşün Kovid-19 nedeniyle zayıflayan piyasada olumlu bir gelişme olduğunun sinyalini vermesinin ardından fazla değişmedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Londra saatiyle 06:48'de yüzde 0.2 düştü. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 1.2 tırmandı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.1 arttı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.3 ekside 1.1763'ten işlem gördü.
Yen yüzde 0.3 düşüşle dolar karşısında 105.26 seviyesinden alıcı buldu.
Offshore yuan 7.0039'da fazla değişmedi.
Avustralya Doları yüzde 0.5 değer kaybederek 71.56 ABD Centi'ne geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.57'de kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.86'ya geriledi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varili 41.20 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.6 ekside onsu 1,959.11 dolar oldu.