Advertisement

Hisse senetleri, ikinci dalga enfeksiyon korkularının yatırımcıları ürkütmesinin ardından toparlanarak haftalık bazda yükselişe yöneldi. Dolar risk iştahının düşük olduğu dönemdeki kazançlarının çoğunu korudu.

ABD ve Avrupa vadeli kontratları, Wall Street'te bazı opsiyonların vadesinin dolmasının öncesinde, Cuma günü geriledi. Asya'da gösterge hisse endeksleri karışık performans gösterdi. Bir çok yerde hacim düşük kaldı. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi, ham petrol yükseldi. WTI petrolün varili 39 doları aştı.

Yatırımcılar bazı yerlerde virüsün yeniden yükselişe geçmesinden dolayı ekonomik toparlanmanın teşvik önlemlerine rağmen raydan çıkabileceğini değerlendiriyor. Florida'da yeni vaka sayısı geçen haftanın ortalamasının üzerine çıktı ve Teksas'ta hastane yatışlarındaki artış yeniden rekor kırdı.

Çin - ABD gerginliği kaynamaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Çin'den tamamen ayrışabileceğini söyledi.

BlackRock Inc. strateji biriminin yöneticisi Kate Moore, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Şu noktada hiç kimse, analistler, şirketler, stratejistler, portföy yöneticileri 2020, 2021 için düzgün kar tahminleri yapamıyor. Ekonomi ve tüketim kalıpları üzerinde birçok yanlış fiyatlama deneyimliyoruz ve bunu tahmin etmek oldukça zor." dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13:40'ta yüzde 0.2 yükseldi. Endeks Perşembe günü yüzde 0.1 arttı.
Euro Stoxx 50 vadelileri fazla değişmedi.
Japonya'da Topix Endeksi yatay seyretti.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi fazla değişmedi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 arttı.
Güney Kore Kospi Endeksi sabit kaldı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 106.84'te kaldı.
Offshore yuans 7.0778'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.1216'da fazla değişmedi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.70'e geriledi.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 2 baz puan azalarak yüzde 0.86 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 1 yükselerek 39.22 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 yükselişle onsu 1,727 dolara geldi.