Advertisement

Hisse senetlerindeki sert satış dalgası Perşembe günü de sürerek küresel hisse endeksini Ekim'den beri en düşük kapanışına taşıdı. Hazine tahvili faizleri rekor seviyelere geriledi.

MSCI Ülkeler Dünya Endeksi art arda altıncı günde de düştü. Japonya yüzde 2.5'in üzerinde düşüşle satışa öncülük etti. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Çarşamba günü kayıplarını hafifletmesinin ardından yüzde 1.5 geriledi. Yen yükseldi. ABD ve Avustralya 10 yıllıklarının faizi Perşembe günü rekor düşük seviyelere geriledi. Çin dışındaki koronavirüs vaka sayısı artmaya devam ederken yatırımcılar henüz zirve sinyali görmüş değil. Petrol kayıplarını artırdı.

ABD'de sağlık otoriteleri Çarşamba günü bilinen salgın ile ilişkili olmayan ilk koronavirüs vakasını tespit ettiklerini açıkladılar. Güney Kore'de vaka sayısı 1,500'ü aştı. ABD, Güney Kore'ye seyahat edecek kişileri uyardı. Şirketlerle ilgili gelişmeler tarafında, Microsoft Corp., virüsün tedarik zincirini etkilediğini açıklayan şirketleri listesine dahil oldu.

Küresel hisse senetleri bu ay başı görülen zirveden yüzde 7 geriledi.

Natixis Investment Managers küresel piyasa stratejisti Esty Dwek, “Gözümüz yeni bölgelere yayılması ve özellikle ABD ve Avrupa'da büyüme korkularını artırabilecek önlemler üzerinde. Daha fazla volatilite beklentisiyle hisse senetlerinde pozisyonumuzu azalttık ve bu durumun sürmesini bekliyoruz.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14:11'de yüzde 1.4 düştü. Dayanak endeks yüzde 0.4 azaldı.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2.3 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.8 azaldı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 düştü.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 2.6 çekildi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.3 yükselişle 110.13 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 düşüşle 7.0281'den alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.3 yükselişle 1.0910'dan alıcı buldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 1.6 düşüşle 47.98 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.6 değer kazanarak onsu 1,650 dolar oldu.