Bloomberg HT Haberler Moody's kararı nasıl yankı buldu?
HABERLER

Moody's kararı nasıl yankı buldu?

  • Uzmanlar Moody's'in not görünümü indirme kararını Bloomberg HT'ye değerlendirdi

Giriş: 20 Mart 2017, Pazartesi 15:00
Güncelleme: 20 Mart 2017, Pazartesi 15:13

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Cuma günü Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi. Uzmanlar kararı Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

"BÜYÜK SÜRPRİZ DEĞİL"

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar not görünümünün indirilmesinin beklenen bir karar olmadığını ancak çok da büyük bir sürpriz olmadığını söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu değerlendirmelerinin siyasi olduğunu ancak nota da ihtiyaç olduğunu belirten Salar "Yeni fiyatlanacak birşey yok ama biliyorsunuz uzun süre negatif görünümde tutamıyorsunuz; bu şu demek bazı şeyler değişmezse bir sonraki not indirim olasılığı artıyor.." diye konuştu.

Salar "Moody's'te asıl önemli olan daha önce indirdiği nottu. Bizim asgari 2 kurum tarafından yatırım yapılabilir seviyede olmamız gerekiyordu, ancak Moody's ve Fitch notumuzu indirdi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerinin büyük kısmının siyasi olduğuna inanıyorum, fakat bir gerçek var ki uluslararası arenada bu kurumların raporlarına ihtiyacımız var. Biz bu kurumları ikna edip yatırım yapılır notunu kazanmamız gerekiyor diğer türlü bunun kaybedeni biz oluyoruz.." diye konuştu.