Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tesla CEO'su Elon Musk, Çin limanlarında yaşanan sıkıntılar ve batarya teminindeki yetersizlik nedeniyle Tesla'nın Teksas ve Berlin'de kurduğu yeni fabrikaları üretimlerini artırmakta zorlandıklarını ve milyarlar dolar kaybettiklerini söyledi.

Silikon Vadisi Tesla Sahipleri Kulübü'nde konuşan Musk, "Hem Berlin hem de Austin fabrikalarımız şu anda devasa para yakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Tesla'nın Teksas fabrikasının "4680" olarak adlandırılan yeni bataryaların üretiminin artırılmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle "çok az" sayıda araç üretmekte olduğunu belirten Musk, 2170 olarak adlandırılan geleneksel bataryalar için gerekli ekipmanın ise Çin limanlarında kaldığını ifade etti.

Berlin fabrikasının biraz daha iyi durumda olduğunu ifade eden Musk, buna neden olarak Berlin fabrikasında araç üretiminee 2170 bataryaları kullanılarak başlanılmasını gösterdi.

Yüzde 10 oranında tenkisat yapılacak

Musk, bu hafta Bloomberg Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı değerlendirmede Tesla'da işten çıkarmalar olacağını belirtmişti.

Musk ABD ekonomisinde yaşanan enflasyon ve artan faizlerin olası etkilerini değerlendirerek, “Bir noktada resesyon yaşanması kaçınılmaz, yakın vadede yaşanması ise yaşanmama ihtimalinden daha yüksek. Dolayısıyla buna kesin demek doğru olmaz ama olma ihtimalinin daha ağır bastığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Musk, mevcut ekonomik durumun araba üreticisi üzerinde etkilerine de değinerek, “Tesla önümüzdeki üç ay içinde maaşlı iş gücünü yüzde 10 civarında azaltacak. Maaşlı çalışan tarafında çok hızlı büyüdük, bazı alanlarda gerektiğinde hızlı bir büyüme gerçekleştirdik” diye konuşmuştu.