Advertisement
HABERLER ABONE OL

Gezi Davası'nın tek tutuklu sanığı 4 yıl 3 aydır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'nın tuktukluluğunun devamına karar verildi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Türkiye’ye AİHM’in iş insanı Osman Kavala ile ilgili ihlal kararını nasıl uygulayacağına ilişkin verdiği sürenin dolmasına 2 gün kala mahkeme bir kez daha Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 21 Şubat’a ertelendi.

Yargıtay'ın bozduğu Çarşı Davası ile İstinaf Mahkemesi'nin bozduğu Gezi Parkı Davası'nın birleştirilmesiyle yeniden başlayan davanın üçüncü duruşması, bugün İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'ndeki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdü. Savcılık, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme de oy çokluğuyla bu talebi kabul etti.

Osman Kavala, 52 kişinin yargılandığı Gezi-Çarşı davasının tek tutuklu sanığı ve 4 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunuyor.

Komite, Kasım ayında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağını, Türkiye’nin AİHM’nin daha önceki Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönündeki kararına uyup uymadığının belirlenmesini isteyeceğini açıklamış ve bu nedenle Türkiye’nin de görüşünü 19 Ocak’a kadar iletmesini istemişti.