Advertisement

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek tanzim satış ürünlerinin artık büyük zincir marketlerde de satılmasının haksız rekabete neden olacağını söyledi.

Bloomberg HT'deki Akıllı Tarım programında Tarım Editörü İrfan Donat'a konuşan Altunbilek yerel marketlerin halihazırda sancılı bir durumda olduğunu, firmaların zarara uğradığını, işletme giderlerine yetişemediklerini bildirdi.

Altunbilek yeni karara dair şunları söyledi; "Haksızlık yapılıyor. Bizim şu an 400'ün üzerinde üyemiz, 10 bine yakın satış noktamız var yani üvey evlat değiliz. Ben tanzim satışların seçimlerden sonra biteceğini düşünüyorudum ama bu açıklamaya gerçekten üzüldük. Bizim de 100 bine yakın personelimiz var.Sadece büyükler desteklenirse gerçekten haksızlık olur. Bunun gözden geçirilmesi, gerekiyorsa bize de bu ürünlerin tedarik edilmesi gerekir"

"BÜYÜKLER KÜÇÜKLERİ EZMEMELİ"

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan ise Bloomberg HT'ye sistemin nasıl olacağı konusunun henüz belli olmadığını belirterek "Biz, fiyatlar normale döndüğünde tanzim konusu tekrar ele alınır diye düşünüyoruz. Sonuçta esnafla bir rekabet yaratılıyor. Bu konu masaya yatırılacaktır. Eğer bu durum sürerse esnafla ve bu işi yapan paydaşlarla haksız rekabet yaratmadan devam etmeli. Büyüklerin küçükleri ezmesi gibi bir ortam yaratılmamalı" diye konuştu.