Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD ve Avrupa’daki ekonomik toparlanmanın yakıt talebini artıracağına dair beklentilerle varil başına 64 doların üzerinde kazançlarını korudu.

Batı Teksas Petrolü, pazartesi günü yüzde 1,4 yükseldikten sonra Asya işlemlerinde yatay bir seyir izledi. Avrupa Birliği bu yaz için aşılanmış kişilerin seyahati için kısıtlamaları azaltmayı planlarken, New York çevresindeki eyaletlerde kapasite kısıtlamaları gevşiyor.

Petrol, Kovid-19’a karşı aşı gelişmelerinin ekonomik toparlanmaya dair umutları artırmasıyla 2021 başından beri ralli yapıyordu. Fakat dengesiz bir toparlanma sürecinde bazı ülkelerdeki vaka sayıları azalırken baızlarında artışlar devam ediyor.

Hindistan’daki talep şu an için çok zayıf gözüküyor ama piyasalar bunu geride bırakmış gibi duruyor. Aşılama programları ile ABD ve Avrupa’nın açılmasının piyasalara büyük bir etkisi var. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley

Haziran vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, çok az yükselişle varil başına 64,48 dolardan işlem görüyor.

Temmuz vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, 3 cent yükselerek varil başına 67,53 dolar civarında bulunuyor.