Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(22:00'de güncellendi)

ABD doları, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) gösterge faizi beklendiği üzere 25 baz puan artırması ve 2017 ve 2018 yılları için faiz artırımı sayısına ilişkin öngörülerinde (noktasal grafik) değişikliğe gitmemesinin ardından sert düştü. Yatırımcılar, Fed'in 2018yılında faiz artırım sayısını üçten dörde çıkarmasını bekliyordu.

Fed ayrıca bilanço yeniden yatırım (bilançoda vadesi dolan tahviller yerşne yeniden yatırım yapılması) politikasını da değiştirmesi.

Fed'in faiz kararı oybirliğiile alınmadı. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, Fed'in gösterge faizleri yüzde 0.75 - 1 aralığına yükseltilmesine muhalif kaldı ve faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmamasını savundu. 

Dolar/Yen paritesi Fed kararı sonrasu destek seviyelerine doğru düşüşüne devam etti ve New York'taki traderlar 113.50 seviyesinin altında alımların beklediğini kaydettiler.

Euro/Dolar paritesi ise 1.07'nin üzerine tırmanarak son birkaç haftanın zirvesine çıktı. Traderlar, 1.0710/15 seviyelerinde satışların beklediğini belirttiler.

(22:00'de güncellendi)