Advertisement
ALTERNATİF ABONE OL

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, Bitcoin işleminde bulunan herhangi bir çalışanını işten çıkaracağını belirtti. 

New York'taki bir yatırımcı konferansında Salı günü konuşan Dimon, kripto paranın "sonunun iyi olmayacağını" belirterek Bitcoin'in bir "dolandırıcılık" olduğunu dile getirdi ve "Eğer bir JPMorgan traderı Bitcoin işleminde bulunmaya başlarsa, bir saniye bile düşünmeden onu işten çıkarırım. Bitcoin bizim kurallarımıza aykırı" diye konuştu. 

Bitcoin, blockchain teknolojisinin daha fazla kabul görmesi ve daha hızlı gerçekleşecek işlemlerin kripto paranın kullanım alanını genişleteceğine yönelik iyimserliğin desteğiyle geçtiğimiz aylarda hızla yükselmişti. Fiyatlar, bu yıl dört katından fazla tırmandı ve bir balon oluşup oluşmadığı konusunda tartışmalara yol açtı. 

Bitcoin, Dimon'un yorumlarının ardından düşüşe geçti. Kripto para, geçtiğimiz hafta Çin'in yerel Borsalarda sanal para kullanımını yasaklamayı planladığı haberinin ardından sert bir düşüş sergilemişti. 

Banka CEO'su, bitcoinde kısa pozisyon almayacağını; çünkü sanal paranın çökmeye başlamadan önce ne kadar yükseleceğini söylemek gibi bir şey olmadığını belirtti.