Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in Mayıs ayı politika toplantısında piyasanın bir kısmının beklediğinden daha az şahin olmasının etkisiyle dört günden bu yana ilk kez düştü. Fed, enflasyonun hedefe yakın seyretmesine müsaade edeceğinin inyalini verdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Ocak ayında bu yana gördüğü en güçlü seviyesinden (1,157.68 puan) gerileyerek Perşembe günü TSİ 08:35'te yüzde 0.33 ekside 1,153.86 puan oldu.

Fed, Çarşamba günü para politikasında değişikliğe gitmeyerek enflasyonun orta vadede yüzde 2'lik hedefe simetrik seyredeceğini belirtti. Analistler, açıklamanın piyasanın bir kısmının beklediğinden daha az şahin olduğunu belirtiyor.

National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisi birim yöneticisi Ray Attrill, “FOMC açıklamasının bu yıl iki yerine üç faiz artırımına daha gidilebileceği ihtimalinin arttığına dair fazla uyarı vermemesi, doların ateşini bir miktar almış olabilir.” dedi.

Euro/Dolar paritesi, yüzde 0.30 ekside 1.1987 seviyesinden işlem gördü. Dolar/yen, yüzde 0.23 azalarak 109.59'dan alıcı buldu.