Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in 2018 yılında gösterge faizi dördüncü kez artırması ve gelecek yılki faiz artırımlarının hızında ılımlı bir yavaşlama işaret etmesinin ardından kayıplarını korudu.

Fed politika yapıcıları, gelecek yıl için bekledikleri faiz artırım sayını, piyasanın saece bir faiz artırımını fiyatlamasına karşın, Eylül'deki seviyesi olan üçten ikiye indirdi. Fed Başkanı Jerome Powell, 2019 yılında daha temkinli olacağını işaret ederken, Fat Prophets analisti David Lennox, yatırımcıların faiz artırımlarının sayısına ilişkin projeksiyonların düşürülmesi yerine sıkılaştırmaya ara verilesini beklediklerini söyledi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 08:37'de ons başına 1,243.94 dolara çıktı. Metal Çarşamba günü 1,258.09 dolar ile beş ayın zirvesini gördü, ancak Fed'in açıklamasından sonra yüzde 0.5 aşağıda kapandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

Fat Prophets analisti Lennox, "Fed'in 2019'daki bir sonraki toplantısında biraz daha güvercin olacağı şüphesini taşıyorum. Eğer faiz artırımı göreceksek, bu yılın ilerleyen dönemlerine kadar olmayacak. Bu döneme kadar, Fed yetkilileri, ABD ekonomisinin ne durumda olduğunu daha iyi görecekler" dedi ve "2019 yılına yaklaşırken Fed'in biraz güvercin bir duruşu var ve eğer Fed faiz artırımı olmayacağını söylerse, dolar bu haber üzerine düşer ve buna bağlı olarak altın ralli yapar" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ve platin yüzde 0.2 değer kazanırken, palladyum yüzde 0.5 yükseldi.