Advertisement

Küresel hisse senetleri, ticaret müzakerelerinden henüz somut bir sonuç çıkmamasının etkisiyle Perşembe günkü Asya işlemlerinde Noel sonrası yükselişine ara verdi. İn enflasyon verisi küresel büyüme endişelerine eklendi. Yen ve ABD Hazine tahvilleri hafif yükseldi.

Japonya hisse senetleri ve vadeli kontratlar, ABD ile Avrupa seanslarında düşüşle açılışı işaret etti. Hong Kong hisseleri yükseldi. Çin dışında işlem gören yuan, Çin ile ABD'nin ticaret sorunlarını çözmek üzere zemin hazırlamasıyla Ağustos'tan beri en güçlü seviyesine yükseldi. Buna karşın bazı yatırımcılar müzakerelere yönelik hayal kırıklığı ifade ederken S&P 500 Endeks vadelileri düştü. Dolar istikrarını korudu ve ham petrol 52 doların üzerine tırmanması ve boğa piyasasına girmesi sonrasında çekildi.

Küresel hisse senetleri ABD ile Çin arasında ticaret konusundaki gerginliğin azaldığı yönündeki iyimserliğin ve Fed politika yapıcılarının gelecek faiz artırımlarına yönelik daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini gösteren yorumlarıyla yeni yılın başlamasından bu yana yükseldi. Buna karşın ABD hükümetinin kısmi kapanması bilanço dönemi öncesinde algıyı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Hong Kong'da Manulife Asset Management'tan Nathan Thooft, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede “Volatilite kalıcı fakat piyasada biraz sıçrama gördüğünüzde volatiliteyi masadan bir şeyler almak için avantajınıza kullanabilirsiniz.” dedi.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 14:00'te yüzde 0.8 düştü.
MSCI Asya Pacific Endeksi yüzde 0.1 düştü.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.4 geriledi. S&P 500 Endeksi önceki seans yüzde 0.4 yükselmişti.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri ve FTSE 100 Endeks vadelileri yüzde 0.5 düştü.

Döviz

Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek 107.92'de işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.3 yükselerek 6.7919'dan alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 yükselerek 1.1561'e geldi.
Sterlin, dolar karşısında 1.2784'ten alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.70'e geriledi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 2 bp düşerek yüzde 2.31 oldu.

Emtia

WTI petrol, yüzde 5.2 artarak bir ayın zirvesine çıkması sonrasında yüzde 1 düşerek varili 51.83 dolara indi.
Altın yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 1,296.13 dolara geldi.