Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD yaptırımlarının sertleşmesi riskiyle Rusya tahvillerinin tahttan inmesi sonrasında gelişen piyasa tahvillerinin yeni bir öncüsü var.

Türk Lirası cinsinden tahviller, tüm dünyada en fazla değer kaybeden sıralamasında ikinciliği aldığı 2018 yılından hızlı bir dönüş gerçekleştirerek yüzde 7.8 getiri elde etti. Türkiye tahvilleri, Bloomberg Barclays endekslerine göre geçen haftaya kadar en iyi performansı gösteren Rusya tahvillerini geride bıraktı.

Ruble cinsinden tahviller, ABD'li kanun yapıcıların seçimlere müdahalesinden dolayı Rusya'yı cezalandırmak için bankaları ve ülke tahvillerini hedef alan bir yasanın yeniden gündeme gelmesiyle, kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yerel para cinsinden tahvillerin faizi, Rusya CDS'leriyle birlikte yükseldi. Buna karşın ruble, yine de en iyi performans gösteren para ünvanını korudu

Türkiye tahvil faizlerindeki düşüş 150 baz puana ulaştı. TL cinsinden tahvil faizleri, yerel paranın sert bir şekilde düşmesiyle 2018'de yükselmişti. Merkez Bankası kura istikrar kazandırmak ve tahvil piyasasını sakinleştirmek için o zamandan bu yana 625 baz puan faiz artırdı.