Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalarda Ukrayna krizi yeni haftanın ilk işlem gününde fiyatlamalar üzerinde olumsuz etki yaratırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diyaloğa açık olduğu yönündeki sinyali gerginliğin bir miktar azalmasına neden oldu.

Bloomberg'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Putin'e Batı ile müzakerelerin sürmesini teklif ederken, Putin'in yanıtı da olumlu oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna üzerine gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinden anlaşma çıkmamıştı.

İki lider cumartesi günü bir saati aşkın bir telefon görüşmesinde mevcut pozisyonlarının altını çizerken görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Biden pazar günü ise Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Biden, Zelenskiy’e Rusya’nın saldırması durumunda ABD ve müteffiklerinin “hızlı ve kararlı bir yanıt” vereceğini söyledi. Zelenskiy ise Biden’ı Kiev’e davet etti.

Cuma günü Rusya’nın Ukrayna’ya Çin’de düzenlenen Kış Olimpiyatları’nın bitiminden önce saldırabileceğini söyleyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan pazar günü ise CNN’e “Çok yakında ciddi bir askeri harekatın olması için belirgin bir ihtimal var” açıklamasını yaptı.

Sullivan’ın açıklamalarına yanıt olarak Rusya tarafında ise Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Ushakov ABD’yi “eşi görülmemiş bir histeri atmosferi” yaratmakla suçladı.