Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

RBC Capital Markets, hazırladığı notta, altının, küresel durumun somut bir şekilde kötüleşmesi durumunda ons başına 3,000 dolar seviyesine kadar çıkabileceği tahmininde bulundu. Kuruluş, bunun kendilerinin "yüzde 40 ihtimalli boğa durum senaryosunu" temsil ettiğini belirtti.

Emtia stratejisti Christopher Louney, "Yüzde 50 ihtimale sahip orta/baz durum senaryosuna göre, fiyatlar önümüzdeki çeyreklerde 2,000 dolar seviyesini aşacak" dedi.

Louney, altının, yatırımcılarım güvenli liman alımları ile birlikte bir "yük treni" gibi göründüğünü ve yeni yüksek-baz durum senaryosunun olasılığının yüzde 40 olduğunu sözlerine ekledi.

Louney, "Altın pozisyonlanması, yatırımcılrın metale yönelik yaklaşımının kamu sağlık krizi, ekonomik türbülans ve aşırı gevşek para politikası adımları ortamında değişmekte olduğunu işaret ediyor" dedi.

RBC, "Altının son dönemdeki fiyat hareketi onu 2020 yılının star varlığı haline getirdi ve altın muhtemelen hiç olmadığı kadar popüler durumda" dedi.

Spot altın Pazartesi günü ons başına 1,988.40 dolar ve vadeli altın kontratları ise 2,009.50 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.