Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile hızlanan seyahatler, sigorta poliçelerine de yansıdı.

Bloomberg HT'de yayınlanan Sigorta Gündemi programında değrelendirilen verilerde seyahat sigortalarında keskin bir artış görüldü.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre seyahat sigortası poliçeleri ilk altı ayda pandemi öncesini geçti. 2019 yılı ilk altı ayında kesilen 982 bin poliçe sayısı bu yıl ilk alta ayda 1 milyon 431 bini aştı. 2019 yılın ilk altı ayında hayat dışında 978 bin poliçe kesilmişken, bu yılın ilk altı ayında hayat dışında kesilen sehayat poliçe sayısı 1 milyon 337 bini aştı.

Seyahat sigortası poliçelerinin çok büyük bölümünün yurtdışı seyahatlerinin oluşturduğu dikkat çekti.

Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre, 1 Ağustos 2022 tarihi itibarı ile 7 milyon 516 bin 629 Gönüllü BES katılımcısının toplam fon tutarı 298,8 milyar TL, Otomatik Katılım BES kapsamında 6 milyon 454 bin 757 çalışanın toplam fon tutarı 22,7 milyar TL oldu. BES'te toplam fon tutarı böylelikle 321 milyar TL'yi, toplam katılımcı sayısı da 13 milyon 971 milyon kişiyi aştı.

"Sahip olduklarımızı yerine koymak güçleşti"

Dünyadaki zorlu ekonomik koşulların varlıkların değerlerini hızla arttırdığına dikkat çeken Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı: “Sahip olduklarımızı yerine koymanın güçleştiği bir dönemdeyiz. Risklere karşı sigortalanma en büyük güvencemiz.” ifadesini kullandı.

TARSİM, 26-27 Haziran tarihlerinde Düzce başta olmak üzere Bartın ve Zonguldak illerinde meydana gelen sel ve su baskını hadisesi sonucunda büyükbaş hayvanları zarar gören ve hasar dosya işlemleri tamamlanan 8 sigortalı yetiştiriciye toplam 970 bin TL hasar ödemesi yapıldığını duyurdu.

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) zorunlu trafik sigortası düzenleyen şirketleri yakından ilgilendiren bir genelgeye imza attı. Genelge ile sigorta şirketlerinin bir takvim yılı içinde ürettikleri Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) primleri toplamı bir önceki yıl sonu öz sermayelerinin 5 katını geçemeyecek. Genelgeye göre, yıl içinde şirket dış kaynaklardan nakit sermaye artışı sağlamış olması durumunda ise şirket nakit sermaye artış tutarının belirlenen katsayı ile çarpılması sonucunda bulunan tutar kadar ilave limit hakkı elde edecek.