Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping Hong Kong’un Çin yönetimine girmesinin 25. yıldönümü için 2017’den beri ilk kez bölgeyi ziyaret etti. Bu gezi aynı zamanda liderin yaklaşık 900 gündür Çin anakarası dışına gerçekleştirdiği ilk gezi oldu.

Anakaradan hızlı trenle Hong Kong’a varan Çinli liderin seyahat programına dair detay verilmezken bölgede Kovid-19 vakalarının yüksek olması nedeniyle komşu bölge olan teknoloji merkezi Shenzen’de kalması bekleniyor.

Ziyaret Şi Jinping’in yaklaşık 900 gündür Çin anakarasında gerçekleştireceği ilk gezi olma özelliğini taşıyor. Şi’nin ziyareti sonrası artan güvenle birlikte Hong Kong Borsası’nda işlem gören hisseler 2021 Ekim ayından beri en iyi ayını geçirdi.

Imperial Financial Group Başkanı Ivan Chow yaşanan ralliyle ilgili, “Piyasa merkezi yönetimin ekonomik toparlanmaya yardımcı olması için daha fazla pozitif finansal politikalar uygulayacağına inanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Çin’deki hisseler de zorunlu karantina süresinin kısaltılmasının yatırımcılar tarafından sıfır Kovid politikasından yavaş yavaş uzaklaşma yorumlanmasıyla yükselişe geçti.