Tarihi başarıya imza atan takımımız, kaptan Ali Göreç önderliğinde oyuncularımız Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu'dan oluşuyor.

AVRUPA-AFRİKA 1.GRUBUNDAYIZ

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Avrupa-Afrika play-off serisinde ilk maçta Pemra Özgen ile Ilze Hattingh karşılaştı.Özgen, Hattingh'i 6-4, 6-2 setlerle yenerek Milli Takımımızı 1-0 öne geçirdi.Özgen'in ardından korta çıkan deneyimli raketimiz Çağla Büyükakçay ise Natalie Grandin'i 2-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek 10 yıl aradan sonra Türkiye'yi Avrupa-Afirka Birinci Grubuna yükseltti.Çiftler mücadelesinde ise Pemra Özgen/Melis Sezer, Lynn Kıro/Madrie Le Roux ikilisini 6-3, 6-2 yenerek seride üçüncü galibiyete imza atan isimler oldu.

G.AFRİKA'YA KORTU DAR ETTİK

Milli takımımız grubunda oynadığı serilerde Letonya'yı 2-1, Norveç'i 3-0 mağlup ederken Gürcistan'a 3-0 kaybetmişti.Milliler, grubunda ikinci olarak play-off oynama şansını elde etmiş ve bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek Avrupa-Afrika Birinci Gruba yükselme başarısını elde etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ''Avrupa-Afrika Birinci Grubu'na yükselmeyi başaran oyuncularımızı ve kaptanımız Ali Göreç'i tebrik ediyorum. Türk tenisinin yükselişinin bir kanıtı olan bu galibiyet sonrası kızlarımız tenisimizi bir üst düzeye çıkarttı. Bundan sonrak hedefimiz de Dünya Grubu'nda oynama şansını yakalamak''dedi.

Milli Takımın ana sponsoru Turkcell'in Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise ''Dünyada, bayan tenisinin en büyük organizasyonlarından biri olan FED Kupası'nda tur atlama başarısı gösteren kızlarımızı yürekten kutluyorum. Turkcell olarak bundan sonra da Türkiye Tenis Federasyonu ile uyumlu iş birliğimizi devam ettirip millilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz'' açıklamasını yaptı.

Hande Berktan
hberktan @bloomberght.com

Advertisement