Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Forbes Media'nın genel yayın yönetmeni Steve Forbes, sosyal media devi Facebook Inc.'in kurucusu Mark Zuckerberg'e yönelik yakın zamanda tanıtılan kripto para Libra ile ilgili açık mektup kaleme aldı.

Libra'nın 2020 yılında piyasaya sürüleceği duyurulduğunda büyük yankı uyandırdığını ve birçok eleştiriyi beraberinde getirdiğini söyleyen Forbes, Zuckerberg'e ümitsizliğe düşmeme tavsiyesinde bulundu.

“Kendine ait para” fikrinin yeni olmadığını belirterek hava yolu şirketlerinin mil programları vb uygulamalarını işaret eden Forbes, Zuckerberg'in Libra konusunda kartlarını doğru oynaması durumunda otomobiller için Henry Ford ne ise kendisinin de para ve finansın için aynısı olabileceğini söyledi.

Libra'nın asırlar önceki sikke ve kağıt para icatlarının yanındaki yerini alabileceğini vurgulayan Forbes, Zuckerberg'in parasının küresel para olarak ABD Doları'nın yerini alabileceğinin altını çizdi.

“Diğer tüm kripto paralardan halihazırda çok önde olmanızın bir nedeni değeri istikrarlı olan bir paranın temel önemini fark etmiş olmanız.” ifadesi yer alan mektupta, kripto paraların çoğunun aşırı volatil olması nedeniyle spekülatif araçlar olduğunu ancak gerçek para anlamında “işe yaramaz” olduğuna dikkat çekti.

Forbes, “Aklı başında hiç kimse Bitcoin üzerine 24 saatten daha uzun bir sözleşme yazmaz.” dedi.