Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Tarım Süt ve krema ihracatında bakanlığa düzenleme yetkisi

Süt ve krema ihracatında bakanlığa düzenleme yetkisi

  • Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile süt ve krema, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihracatında dönemsel düzenlemeler yapmaya yetkili olduğu ürünler listesine eklendi.

Giriş: 21 Nisan 2022, Perşembe 06:22
Güncelleme: 21 Nisan 2022, Perşembe 09:04

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihracatında söz sahibi olduğu ürünler arasına süt ve krema da eklendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ticaret Bakanlığı tebliğine göre süt ve konsantre edilmiş veya ilave şeker taşıyan veya tatlandırıcı maddeler içeren kremaların ihracatında dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı yetkili olacak.

Düzenlemeyle bir önceki tebliğde yer alan 'ihracat' ifadesi de 'kati ihracat' olarak değiştirildi. Belli bir sözleşmeye dayanılarak deneme süresine tabi olan veya bazı testler sonrasında alımın gerçekleşmesi sonucu ihraç edilen malın kesin olarak ihracatı, kati ihracat olarak tanımlanıyor. Kati ihracatta bir ticari anlaşma ve ihracatın karşılığının döviz olması gerekiyor.

Yeni ekleme ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihracatında dönemsel düzenleme yapmaya yetkili olduğu ürünler şöyle sıralandı:

  • Patates
  • Domates
  • Kuru soğan
  • Kuru sarmısak
  • Hıyarlar, kornişonlar
  • Patlıcan
  • Fasulye
  • Sivri biber
  • Zeytinler
  • Adi fasulye
  • Kırmızı mercimek
  • Portakal
  • Mandarin
  • Limon
  • Karpuzlar
  • Elma
  • Zeytinyağı
  • Tavuk eti
  • Yumurta
  • Tereyağı
  • Süt ve krema #yataytekli#haber#2304360#center#