Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 62 yıldır düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Yönetmeliği kapsamında 2020 Nezih Demirkent Özel Ödülü’nün, “Bağımsız ve objektif gazetecilik çabasını sürdürmesi, ekonomi ve finans alanında uzman gazeteciler yetiştirmesi, Türkiye’de ekonomi ve finans okuryazarlığına katkısı, karmaşık uluslararası finans bilgilerini geniş kesimlerin anlayacağı yalın biçimde aktarma ve yorumlama yetkinliği” nedeniyle Bloomberg TV sunucusu ve Dünya Gazetesi yazarı Açıl Sezen’e verilmesini kararlaştırdı.

Açıl Sezen ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’dan aldı. Açıl Sezen ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Meslek hayatımın en onurlu günü diyebilirim. Çok şanslıyım, bu işin okulunu okurken TGC’nin iki başkanının öğrencisi olma onuruna nail oldum. Nezih Demirkent adına verilen bir ödülü alma şansım oldu. 12 yaşında gazeteci olmaya karar verdim. Bu yıl 26. yılım. Koşullar ne kadar zor olursa olsun bu mesleği yapmak ne kadar güç olursa olsun her zaman bu mesleği yapma şansına sahip olduğum için şükrettim.“