Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın görev dönemi boyunca sürekli vurguladığı ABD'de istihdamın artması için üretimin ülkeye dönmesine yönelik çağrısı görev döneminin sonunda karşılık gördü.

Bloomberg'in haberine göre Tayvanlı elektronik şirketi Foxconn, Google sunucular için gerekli parçaların üretimini ABD-Wisconsin'deki fabrikasında yapmayı planlıyor. Habere göre fabrikada üretimin gelecek yılın ilk çeyreğinde başlamasının olası olduğu belirtildi. Apple'ın önde gelen tedarikçisi olan şirketin gelirlerinin yaklaşık yarısı Apple'dan gelirken, şirket ABD'deki tedarik sağladığı şirket portföyünü de geliştirmeyi planlıyor.

Foxconn'un Wisconsin'deki tesisinin temel atma törenine ABD Başkanı Trump bizzat katılmıştı.

Bir başka Tayvanlı şirket Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. 12 milyar dolarlık çip fabrikası için ABD Phoneix'te yetkili kurumlardan gerekli onayı almıştı.

Biden de Trump'ın politikasını devam ettirmek istiyor

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden da Trump'ın 'Amerika'da üret' politikasını devam ettirmek istiyor.

Yerli üretimi destekleyeceklerini de belirten Biden, “Otomobilden petrole, Amerikan üretimi alacağız. Hiçbir hükümet kontratı ürünlerini ABD’de üretmeyen bir şirkete verilmeyecek.” ifadelerini kullanmıştı. “Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde küresel liderlik pozisyonumuzu korumak için 300 milyar dolarlık yatırım yapacağız.” diyen Biden, yeni sektörler ve teknolojide yapılacak yatırımların 3 milyon yeni istihdam yaratacağını vurgulamıştı.