Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden General Motors ve Microsoft’un CEO’sunun da aralarında bulunduğu sektör liderleriyle görüştü. Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de yer aldığı görüşmede ağırlıklı olarak ekonomik toparlanma planları konuşuldu.

Harris daha çok farklı topluluklardaki ekonomik eşitsizliklere değinirken Biden ise yeni altyapı yatırımları ve istihdam yaratımından bahsetti.

“Hepimiz ekonominin yeniden düzelmesini istiyoruz.” diyen Biden, Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği aşıların çok iyi bir haber verdiğini fakat aşının bulunmasının ve aşılanmanın iki farklı şey olduğunu belirtti.

Biden, ABD’nin bel kemiği olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğini vurgularken Demokratları ve Cumhuriyetçileri bir araya getirerek gerekli kaynakların sağlanacağını söyledi.

Moody’s Biden’ın kampanya sürecinde oluşturduğu ‘Built Back Better’ planının 18.6 milyon istihdam yaratabileceğini öngörürken Seçilmiş Başkan ise konuyla ilgili şöyle diyor:

“Temiz enerjiye harcanacak Federal Hükümet yatırımlarıyla 550 bin şarj istasyonu kurarak kendi elektrikli araç piyasamızı oluşturabilir ve milyonlarca iş yaratabiliriz. Artık Amerika’da çok çalışmayı ödüllendirmenin zamanı, zenginliği değil.”

Biden aynı zamanda yerli üretimi destekleyeceklerini de belirterek, “Otomobilden petrole, Amerikan üretimi alacağız. Hiçbir hükümet kontratı ürünlerini ABD’de üretmeyen bir şirkete verilmeyecek.” dedi.

Daha fazla iklim dostu şehir yapmayı planladıklarının altını çizen Biden, “Bu yatırımlar bizim ekonomik rekabetçiliğimizi güçlendirecek ve milyonlarca iş yaratacak.” diye ekledi.

“Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde küresel liderlik pozisyonumuzu korumak için 300 milyar dolarlık yatırım yapacağız.” diyen Biden, yeni sektörler ve teknolojide yapılacak yatırımların 3 milyon yeni istihdam yaratacağını vurguladı.