Tüketici elektroniği ciroda 3 haneli, adet bazında %20 büyüdü
-
Tüketici elektroniği perakendeciliğinde, enflasyona bağlı olarak üç haneli büyüme yakalanmasına karşı adet bazında büyüme yüzde 20 olarak gerçekleşti. Bloomberg HT'ye konuşan Media Markt CEO'su Hulusi Acar, 2024 yılında sektörün, kredi kart limitleri ve tüketici kredilerindeki düzenlemelere bağlı olarak üç haneli büyüme rakamlarına ulaşamayabileceğini söyledi. Türkiye'de tüketici elektroniği pazar büyüklüğü, 2023'te 500 milyar TL'ye ulaştı.

HANDE BERKTAN
Hibrit çalışma sistemi, modelleri sürekli yenilenen teknoloji ürünleri ile pandemi döneminde hızlı büyüyen tüketici elektroniği sektörü, 2023 yılında da büyümesini sürdürmeye devam etti. 500 milyar TL pazar büyüklüğüne ulaşan Türk tüketici elektroniği perakendeciliğinde, enflasyona bağlı olarak üç haneli büyüme yakalanmasına karşı adet bazında büyüme yüzde 20 olarak gerçekleşti.
Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına konuk olan Media Markt İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Hulusi Acar, 2024 yılında sektörün, kredi kart limitleri ve tüketici kredilerindeki düzenlemelere bağlı olarak üç haneli büyüme rakamlarına ulaşamayabileceğini söyledi.
“Türkiye’de tüketici elektroniği pazar büyüklüğü 500 milyar TL’ye ulaştı”
Media Markt CEO Hulusi Acar, sektörel pazar verilerini “Tüketici elektroniği perakende sektörü, 500 milyar TL büyüklüğünde bir pazar ve 2024 yılında da büyümesini sürdürecek. Bugün tüketiciler, harcamalarının yüzde 8’ini elektroniğe ve ev aletlerine ayırmakta. Türkiye’de enflasyonun getirdiği cirosal büyüme var ancak adetsel bazda da büyüme var. Adet bazında büyüme yüzde 20 oldu. Türkiye’de sektör bu yıl da üç haneli büyümesini sürdürdü.” şeklinde paylaştı.