Türkiye'nin en büyük holding CEO'ları 2017'yi değerlendirdi
-
Capital Dergisi'nin düzenlediği Ceo Club toplantısında, Holding CEO'ları 2016'da yaşananları ve 2017 beklentilerini anlattı
Capital Dergisi'nin düzenlediği Ceo Club toplantısında, Holding CEO'ları 2016'da yaşananları ve 2017 beklentilerini anlattı.
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "2016'da yatırımları istediğimiz kadar yapamadık" derken, Holding satışlarının 2016'da dolar cinsinden yüzde 4 arttığını, yatırımların ise 250 milyon dolara ulaştığını söyledi.
Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, 2016'da Holding cirosunun Türk lirası bazında yüzde 22 artışla 18 milyar TL'ye ulaşacağını söyledi. Akhan, Galataport projesinin 2019'un ilk çeyreğinde operasyonel olmasını beklerken, Holding bünyesinde operasyon gösteren otel sayısının 3 yıl içerisinde 26'ya yükseleceğini söyledi.
Akhan, "2017'nin daha iyi geçeceğine inanıyorum" dedi.
Pladis MENA ve Türkiye CEO'su Mehmet Tütüncü, Pladis'in 3.2 milyar dolarlık büyüklüğü temsil ettiğini söylerken, Yıldız Holding'in bu yılı çift haneli büyüme oranıyla kapatacağını açıkladı.
Tütüncü, 2017'ye ilişkin en büyük riskin döviz kuru olacağını söyledi ve "Sanayiciler için kurlar en büyük belirsizlik kaynağı olmaya devam ediyor" dedi.