Turkven Medical Park'tan ayrılıyor iddiası
-
Türkiye'nin önde gelen girişim sermayesi şirketlerinden Turkven, 2013'te çoğunluk hissesini aldığı Medical Park'tan çıkış için alternatifleri değerlendiriyor
Konuya yakın kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre Turkven, hem blok hisse satışı ile çıkış hem de halka arz alternatiflerini değerlendiriyor.
Medical Park'ta yüzde 40 payı olan ABD'li Carlyle Group, payının tamamını 2013 sonunda Turkven'e satıp ortaklıktan çekilmişti. Hastanenin diğer ortaklarından Muharrem Usta ve Sancak Grubu da hisselerinin bir bölümünü Turkven'e devrederken, Turkven böylece Medical Park'ta çoğunluk hisselere sahip olmuştu.
İşlemin büyüklüğü ile ilgili ise bir açıklama yapılmamıştı.
Konuya yakın bir kaynak Turkven'in ortağı olduğu Mavi'den halka arz yoluyla çıkışının ardından Medical Park'ta da bir çıkışa hazırlandığını belirterek, "Bunun da büyük halka arzlardan biri olması bekleniyor" dedi.
Turkven yetkilileri Reuters'ın konuyla ilgili sorusuna bir yanıt vermedi.
Turkven, 2008 yılında ortak olduğu Mavi Giyim'den son yılların en büyük halka arzını gerçekleştirerek Haziran ayında çıkış gerçekleştirmişti. Reuters tarafından yapılan hesaplamaya göre Mavi Giyim'in sermayesinin yüzde 55'inin halka arz edildiği ihracın büyüklüğü 1.17 milyar lira olmuştu.