Advertisement

Nihayet seçimler sonuçlandı ve siyasi belirsizlik, en azından bir süreliğine, ortadan kalktı. Seçimler demokrasinin vazgeçilmez parçası ve bu seçimleri de olgunlukla geride bırakarak, demokrasinin biraz daha kök salmasına katkıda bulunduk. Ülkemiz için hayırlı olsun.

Doğal olarak haberler, seçimlerle başlamadı ve onunla da bitmiyor. Seçim sonuçlarının ekonomiye etkisini anlamaya ve aktarmaya devam ediyoruz ve daha bu sayfayı kapayamadan hemen diğerlerini açtık.

Amerika hapşırırsa dünya nezle olduğundan, dikkatlerimizi yine Fed'e çevirdik. Her veriyi, yetkililerden gelen her açıklamayı, Fed'in faiz artırımı kararını etkileyebilecek olmasından dolayı dikkatle izliyor ve sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

Tabii ki bir grup okuyucuyu Fed haberlerinden bezmiş durumda, ancak ne yazık ki yapacak bir şey yok.

Sitemizin okuyucu trafiği geçen hafta yine rekor seviyelere çıktı. Bu kadar çabanın sonucunu almak tüm yorgunluğumuzu gideriyor.

Güveniniz için çok teşekkürler.

Ama sanırım çalışmalarımızdan memnun olmayanlar da var. Gelelim, her zaman yaptığımıza, bize yönelttiğiniz eleştirilerin dikkat çekenlerine yanıt vermeye.

Yine bazı okuyucularımızın ağızlarından bal damlamış. Ya da ne bileyim bir kısım okuyucu bize küfür ederek sosyalleşmeyi tercih ediyor. Tabii bunların bazılarını buraya getiremiyoruz. Terbiyemiz yetmediğinden değil, yasal zorunluluklardan.

Neyse...

Bir değerli okurumuz, "Uzmanlar "Dolar/TL "de gevşek seyir bekliyor" başlıklı haberimiz için, "dolar faiz düşecek diye demeç veren prof milletvekili hanımefendi nerede demecinide siteden sildiniz hani başbakan baş danışmanı" şeklinde bir mesaj atmış. Bu ciddi bir itham. Zira bu sitede haber silinmez, yalnızca yanlışsa düzeltilir. Değerli okurumuza http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1833320-prof-gunay-ekonomiyi-degerlendirdi linkine bir göz atmasını tavsiye ederiz.

"Dolar, “istihdam” sonrası sert yükseldi" başlıklı haberimize, dikkatli bir okurumuz, "Baslik mansette Dolarin, istihdam sonrasi sert yukseldi olarak gorunuyor. İn ekinin atilmasi lazim. Kolay gelsin" düzeltmesini geçmiş. Özeni için kendisine teşekkür ediyor, içimizden de "sizlerden de hiçbir şey kaçmıyor ha" demekten de kendimizi alamıyoruz.

"Piyasalar "istihdam" sonrası coştu" haberimiz için değerli bir okuyucumuz, "Birde verinin açıklanacağı saati verseniz güzel olacak" demiş. Çok haklı. Bu eksikliğimiz için özür dileriz. Ancak kış saatine geçişin iki hafta ertelenmesi bizim de epey kafamızı karıştırdı.

"Fed'in faiz artırımı için geri sayım "istihdam" ile başlayabilir" başlıklı haberimiz için de değerli desem mi demesem mi diye epey bir düşündüğüm bir okuyucumuz, "şu fed de olmasa ne halt edeceğinizi çok merak ediyoruz.. artıracak diye salyalarınız akıyor ağznızdan.. zaten ekonomiden falan bir halt anlasanız buralarda sürünmez, kendi işinizi mişinizi kurardınız.." eleştirisini getirmiş. Aslında bu okuyucumuz Emrullah Efendi'yi hatırlattı, hani okullar olmasa ne güzel yönetirdim maarifi diyen Eğitim Bakanı'nı. Aslında haklı. Fed olmasa ne güzel olurdu. Para olmasa, faiz olmasa, ekonomi olmasa ne güzel olurdu. Bizim de ağzımızdan salyalar akmazdı. Zaten ekonomiden de anlamıyoruz. Anlasak kendi işimizi mişimizi kurardık. Bu arada, iş tamam da miş nasıl kuruluyor?

"Altın "Yellen" öncesi değer kazandı" haberimize değerli bir okuyucumuz "nasıl değer kazanmış yukarda yazana göre onsu 1120 $ a kadar düşmüş" eleştirisini yapmış. Bunu bu köşede defalarca yazdım. Bir daha yazayım. Haberin yazıldığı zamandaki değer ile yatırım aracının o andaki değeri ve durumu birbirini tutmayabilir. Her değişen fiyata karşı haberi yeniden yazmamız ya da güncellememiz mümkün değil. Ancak fiyatlar yön değiştirmişse, en kısa zamanda haberi yenilemeye gayret ediyoruz.

"Uzmanlar "dolar/TL"de gevşek seyir bekliyor" haberimize getirilen "dolara karşı yurtiçi bir satın alma ilgisini miniminize etmek için objektif yayıncılıktan uzaklaşıyorsunuz farkındamısınız bilmem ama güvenilirliliğinizi tamamen kaybettiniz başbakan danışmanı prof hanımefendi düşecekdediğihaberini yaptığınız gün dolar fırladı bu işler ayaküzeri konuşma ile olmaz acaba o hanımefendinin yüzü kızardımı hiçsanmam sizinki kızarıyormu hiç sanmam sizinhaberlerinize bakıp alışveriş yapana oluyor olan ben analist denen geri zekalılar yüzünden tam 70 bin tl kaybettim yazık vatandaşa" eleştiri de üzücü. Zira "dolara karşı yurtiçi bir satın alma ilgisini" neden minimize etmeye çalışalım? Bunu yapabilecek bir güç var mı bizde? Ya da böyle bir gücü olan var mı? Başbakan'ın başdanışmanı bir değerlendirmede bulunmuş ve biz de bu haberi almışız. Başbakan'a danışmanlık yapan birinin yorumları sizce haber değeri taşımaz mı? Başka kimin yorumunu alacaktık? Kanarya Sevenler Derneği Başkanı'nınkini mi?

"El-Erian: Fed piyasalara ne söyleyecek?" başlıklı haberimiz ise diğer bir değerli okuyuumuzu rahatsız etmiş. "Bu nasil bir Turkce ,cumlelerin basi sonu belli degil!" eleştirisinin ardından haberi açtım, baktım. Haberin dilinde bir sıkıntı yok. Çeviride bir sıkıntı yok. Yalnız, El-Erian'ın yorumlarda kullandığı dil biraz ağdalı ve bunu Türkçe'ye aktarmak da kolay olmuyor.

Bu seferlik de bu kadar.

Sağlıcakla kalın...

aoz@bloomberght.com