ABD'de perakende satışlar beklenenden iyi geldi
-
ABD'de Eylül ayında perakende satışlar yüzde 1.1 ile 7 ayın en büyük artışını kaydetti
ABD'de Eylül ayında perakende satışlar beklentilerin üzerinde arttı. ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede perakende satışlar yüzde 1.1 artarak Şubat ayından beri en büyük artışı kaydetti. Bloomberg'in anketine katılan 85 ekonomistin medyan tahminine göre satışların yüzde 0.7 artması bekleniyordu.
Ülkede perakende satışların beklenenden iyi gelmesi tüketici güveninin azaldığına dair endişeleri de yatıştırdı. Philadelphia'daki Janney Montgomery Scott'ta stratejist olan Guy Le Bas, perakendecilerin tatil sezonu nedeniyle iyi kâr elde ettiğini söyledi.
ABD'de tüketici harcamaları ekonomik faaliyetin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor.
Verilerin ardından vadeli kontratlar erken saatlerdeki yükselişlerini daha da artırdı. New York'ta Aralık vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 1.2 yükselerek 1,211.8 puan oldu.