Advertisement

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway Inc., uzun zamandır portföyünde tuttuğu Goldman Sahcs Group Inc. hisselerinin çoğunluğunu sattı. Goldman'ın hisseleri pandeminin finans piyasalarını sarsmasıyla ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 33 değer kaybetti.

Şirket, JPMorgan Chase & Co.'daki yatırımınıysa ilk çeyrekte yüzde 3 azalttı. Bankalar için geçmişte büyük bir yatırımcı olan Buffett'ın şirketi, normal şartlarda bu şirketlerdeki payını yüzde 10'un altında tutmaya çalışıyordu.

Şirket, portföyündeki Goldman Sachs hisselerinin yüzde 84'ünü elinden çıkararak 1.92 milyon hisseye düşürdü. Berkshire'ın Cuma günkü açıklamasına göre elinde kalan Goldman hisselerinin piyasa değeri 330 milyon dolar civarında bulunuyor.

Berkshire, 2019'da yıllık toplantı öncesinde açıkladığı görece yeni olan Amazon.com Inc.'teki yatırımını ilk çeyrekte sadece yüzde 0.7 azalttı.

PNC Financial Services Group Inc.'te hissesini artırarak sadece bir bankada pozisyon yükselten şirket son yıllarda aralarında PNC ie Bank of America Corp.'un da bulunduğu ABD bankalarından hisse alıyor.

Buffett, Mayıs başında Berkshire'ın dört büyük ABD'li hava yolu şirketinden çıktığını açıklamıştı.