Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Başkan Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği toplantıda, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden Salı günü benzin fiyatları hakkında yaptığı konuşmada, fiyatlarındaki ani yükselişin “atlatılacağının” sözünü verdi.

Biden konuşmasında, "Bu sadece ABD'de değil, tüm dünyada bir sorun. Benzin fiyatı son zamanlarda Avrupa ve Asya'da rekor seviyelere ulaştı." dedi.

ABD'de ortalama benzin fiyatının galon başına 3,40 dolar olduğunu belirten Biden, benzin fiyatlarının geçmişte de arttığını ve bu durumu yakın zamanda atlatmayı umduklarını ifade etti.

Biden, Amerikalıların yüksek benzin fiyatlarıyla karşı karşıya kalmalarının en büyük nedeninin petrol üreten ülkeler ile büyük şirketlerin talebi karşılamak için petrol arzını yeterince artırmamaları olduğunu belirterek, "Daha az arz, küresel olarak petrol için daha yüksek fiyatlar anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, birkaç ülke tarafından koordineli bir şekilde petrol rezervlerinin serbest bırakılmasının bu duruma yardımcı olacağını belirtti.

Benzin fiyatlarının zamanla düşüşe geçeceğini söyleyen Biden, “Bu, öylece durup fiyatların kendi kendine düşmesini beklememiz gerektiği anlamına gelmiyor." dedi.