Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Denizcilik ve lojistik sektörü şirketlerinden DFDS’in Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi DFDS Akdeniz İş Birimi ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) birlikte iş kadınlarına yönelik başlattıkları “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesinde başvurular sonuçlandı. Projeye Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvurdu. Değerlendirmelerde kriterleri karşılayan 50 kadın girişimcinin başvurusunu olumlu değerlendirildi. Buna ilave olarak 18 kadın girişimcinin başvuruları da yedek listeye alındı.

Kadın İçin Taşıyoruz projesi ile, kadınların iş hayatına katılımını teşvik edip toplumsal hayatta daha fazla katılmalarını teşvik etmek ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmak hedefleniyor. DFDS, proje kapsamında, 50 kadın girişimcinin ihracat ürünlerine, girişimci başına iki adet konteyner ile 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği verecek. Ürünler, DFDS tarafından Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz taşınacak. Söz konusu proje, gemi ve tren hatlarında geçerli olacak. Toplantıda girişimcilere yönelik bu desteğin özellikle pandemi sürecinde ve sonrasında çok daha büyük bir önem kazandığı vurgulandı.

Emine Erdem: ‘Kadın girişimciliğinin geriye gitmesine izin veremeyiz’

KAGİDER Başkanı Emine Erdem projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “COVID-19 pandemisi ekonomik sonuçlarıyla kadınları erkeklerden daha fazla etkiledi. Türkiye’de kadın girişimcilik oranı haziran ayında %13 görünüyor, ihracatçıların oranı ise sadece %7 bu tabloya baktığımızda kadın girişimcilerin ekonomiye katılımı hala istediğimiz hedefin çok gerisinde kalıyor salgınla birlikte yaşanan süreçte daha geriye gitmesine izin veremeyiz; aksine, kadınların ekonomik kazanımları korunmalı ve geliştirilmelidir. Bu noktada kadın girişimcilere verilecek her türlü destek hayati nitelik taşıyor. Çünkü kadınların yeniden toparlanma sürecine yapacağı katkı ve ortaya çıkacak yeni dünyada oynayacakları rol vazgeçilmez bir öneme sahiptir.”

Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “KAGİDER ve DFDS Akdeniz İş Birimi’nin ortak projesi böyle bir ortamda kadın ihracatçılara önemli bir destek sağlayacak. DFDS’nin ücretsiz taşıma hizmeti kadın girişimcilerinin küresel pazarlarda daha rekabetçi olmasını sağlayarak dış pazarlara erişim sağlamalarına yardımcı olacak.”