Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, güvenli varlıklardaki rallinin hız kesmesiyle ABD Hazine tahvilleriyle birlikte düştü. Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole konuşması ve G – 7 toplantısı gibi bu hafta gerçekleşecek kilit önemdeki riskli gelişmeleri takip ediyor.

Japon Yeni, hisse piyasalarının istikrar bulmasıyla birlikte ABD vadelilerinin son dönemdeki kayıplarının bir kısmını geri almasıyla, önemli piyasa paralarının tamamı karşısında geriledi. ABD Hazine tahvillerinin işlem hacmi normal yaz koşullarının ancak yüzde 50'sinde seyrediyor.

Bazı yatırımcılar Fed'in Çarşamba günü açıklanacak politika tutanaklarının ardından kısa vadeli tahvilleride olası bir düşüşe karşı hedge ediyorlar.

Hong Kong'da NBC Financial Markets Asia direktörü David Lu, “Piyasalar Jackson Hole'un başlamasını beklerken dolar/yen paritesi 106 - 107 aralığında sıkıştı. Dolar/yen ABD Hazine tahvili faizleri ve hisse senetlerindeki hareketi takip ediyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi Salı günü yüzde 0.4 düşmesinin ardından yüzde 0.3 tırmanarak 106.50'ye geldi. Parite bu hafta 106.16 ile 10670 arasında işlem gördü.

Asya'da bulunan traderlara göre Tokyo'daki kaldıraçlı fonlar, Nikkei 225 Endeksi'nin kayıplarını azaltası ve ABD Hazine tahvili faizlerinin kazançlarını genişletmesiyle dolar/yen paritesinde gün içi kısa pozisyonlarını azalttı. Buna karşın ihracatçıların 106.70 seviyesine yakın satışlarının etkisiyle spot fiyat hareketi sınırlı kaldı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Cuma günkü Jackson Hole konferansında piyasalar açısından kilit önemde bir konuşma yapacak. Dikkatler Powell'ın konuşmasından çıkabilecekdaha fazla genişleme sinyalleri üzerinde olacak. Hafta sonu ise Fransa'da G – 7 toplantısı gerçekleştirilecek.

ABD 10 yıllıklarının faizi geçen hafta yüzde 1.47 ile üç yılın düşüğüne gerilemesinin ardından 2 baz puan artarak yüzde 1.58'e tırmandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü bu yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından Çarşamba günü erken işlemlerde fazla değişmedi.