Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, zayıf ABD verilerinin Fed'in bu yıl faiz indireceği şeklindeki beklentileri güçlendirmesinin ardından kaydettiği kaybını azalttı.

Doların altı önemli para karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY), TSİ 09:20'de yüzde 0.11 düşüşle 96.488 puan oldu. Gösterge endeks geçen hafta yüzde 0.81 ile Ağustos sonundan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

ABD'de Cuma günü beklenenden zayıf gelen veriler Fed'in bu hafta güvercin bir duruş benimseyebileceği yönündeki beklentileri güçlendirerek ABD tahvil faizlerini 10 yılın düşüğüne çekti.

ABD'de imalat üretimi Şubat'ta yüzde 0.4 azalarak ardı ardına ikinci ayda da düştü. New York imalat faaliyeti de bu ay 3.7 ile beklenenden zayıf açıklandı.

ABD 10 yıllıklarının faizi yüzde 2.58 ile 4 Ocak'tan beri en düşüğünü gördü. Fed fonlama oranı vadeli kontratları bu yıl için yaklaşık yüzde 40 faiz indirimi fiyatlaması yapıyor.

SMBC Nikko Securities baş stratejisti Chotarto Morita, “10 yıllıkların faizi bu yı ikinci kez yüzde 2.6'nın altında kapattı. Sürdürülebilir şekilde bu seviyenin altında kalırsa vergi indirimleri sonrasında hızlanan büyüme ve enflasyon beklentisiyle faizlerin artmaya başladığı Ocak 2018'den beri ilk olacak. ABD ekonomik güveninin azalmasıyla birlikte faizler geriliyor.” dedi.

Reuters