Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uzun suredir 5.40 - 5.50 bandında hareket eden kur yeni güne de bu aralıkta başladı. Sabah saatlerine 5.46'dan başlayan Dolar/TL daha sonra 5.48'e yükselirken, euro 6.22'ye, sepet kur 5.83'ten 5.85'e yükseldi.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor, hazine ihaleleri izlenecek. ABD'de ise fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri verisi bugün açıklanacak veriler arasında...Piyasalar yarınki Fed kararına odaklandı. Faiz oranlarında değişiklik beklenmezken noktasal grafik olarak bilinen dot plot'ta faiz artış tahminlerinin düşürülebileceği belirtiliyor.



LİRA'NIN RALLİYE KATILAMAMASININ NEDENLERİ

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte Lira'nın 2019 senesinde yaşanan gelişen ülke kurlar rallisine katılamamasının ana nedenleri olarak dolarizasyon, petrol fiyatlarındaki yukarı hareket, 2018 Eylül – 2019 Ocak yabancı sıcak para akımlarının tersine dönüşü olarak gördüklerini bildirdi; Ökte "5 gündür devam eden EM FX rallisine katılamayan ve dolara karşı 5.4375’den 5.4706’a satılan lirada, 8 Mart zirvesi (5.4885) izlediğimiz kritik seviye..." yorumunu yaptı.


BorsaDA BEKLENTİ

Borsa İstanbul 100 Endeksi dün yüzde 1,25 artışla günü tamamlamış, bankacılık endeksinde Mayıs 2018'den bu yana en yüksek seviyeler görülmüştü.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye yıl başından bu yana yabancı katılımıyla bankacılık sektörünün ön plana çıktığını belirterek "Mevduat faizinin aşağı gelmesi bankaların kar marjı beklentilerini olumlu destekledi, yurt dışında fed iyimserliğiyle birlikte global olarak düşük kalan borçlanma faizleri ve Türk bankacılık sektörünün borçlanmasını daha düşük faiz oranıyla yapacağı beklentisi de sektörü destekledi. Önümüzdeki süreçte bankacılık sektörü bir süre daha belirleyici olabilir. Endekste 105 bin seviyesi önemli." değerlendirmesini yaptı.