Hazine haftaya 3 ihale düzenleyecek
-
Hazine, pazartesi 14 ay vadeli iskontolu devlet tahvili, salı günü de 3 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi düzenleyecek

ANKARA (A.A) - 14.01.2011 - Hazine Müsteşarlığı, 17 Ocak Pazartesi 14 ay vadeli iskontolu devlet tahvili, salı günü de 3 yıl vadeli sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.
Müsteşarlık'tan yapılan açıklamaya göre, 14 ay (420 gün) vadeli, TL cinsi iskontolu devlet tahvilinin ilk kez ihraç edileceği ihalede, geri ödeme tarihi 14 Mart 2012 olarak belirlendi.
Hazine'nin 18 Ocak Salı günü gerçekleştireceği 3 yıl vadeli (994 gün), 3 ayda bir yüzde 2 kupon ödemeli TL cinsi, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihraç şeklinde yapılacak ihalesinde ise geri ödeme tarihi 9 Ekim 2013 olarak tespit edildi.
Yine bu tarihte 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli devlet tahvili ihalesi yapılacak. 10 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 1,50 reel kupon ödemeli tahvil ihalesinin geri ödeme tarihi de 6 Ocak 2021 olacak.
Her 3 ihalenin valör tarihi de 19 Ocak 2011 olarak belirlendi.