Bloomberg HT Piyasalar Borsa Hisseler Kovid-19 endişeleriyle riskli varlıklara gelen satışın ardından düştü
PİYASALAR

Kovid-19 endişeleri risk iştahını düşürdü

  • Hisse senetleri, tüm ABD'de artan koronavirüs enfeksiyonlarının dün riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturmasının ardından düştü. ABD Hazine tahvilleri Pazartesi günkü kazançlarını korudu

Giriş: 08 Aralık 2020, Salı 09:44
Güncelleme: 08 Aralık 2020, Salı 09:46

Güney Kore ve Hong Kong hisse senetleri düşerken Avustralya hisseleri yükseldi. Japonya hisse senetleri, Başbakan Yoshihide Suga'nın ekonominin pandemiden toparlanmasına yardımcı olmak için yaklaşık 380 milyar dolarlık mali teşvik açıklamasıyla dalgalandı. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin kısıtlama endişeleriyle zirveden düşmesinin ardından geriledi. Daha öncesinde Nasdaq 100 Endeksi art arda dokuzuncu günde de yükselişle kapatarak yaklaşık bir yılın en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmişti.

Sterlin, İngiltere'nin Brexit anlaşmasını bozma tehdidinden geri adım atmasıyla birlikte önceki seansta kaydettiği kayıplarını azalttı. Dolar önemli paralar karşısındaki kazançlarını korudu. Petrol değer kaybetti ve altın yüzde Pazartesi günü 1'den fazla yükselmesinden sonra yatay seyrediyor.

Koronavirüs vakaları yükselirken, özellikle geçen haftaki istihdam verisinin hayal kırıklığı yaratmasının ardından piyasalar ABD'deki teşvik anlaşmasının tamamlanmasına giderek fazla odaklanıyor. Cumhuriyetçi ve Demokrat müzakereciler hem hükümetin geniş harcama paketi hem de Kovid-19 desteği konusunda anlaşamadılar. Kanun yapıcılar yasanın geçirilmesi için Cuma gününe denk gelen son tarihi ertelemeye hazırlanıyor.