Bloomberg HT Haberler İSO/Bahçıvan: Gümrük Birliği revize edilmeli
PİYASALAR

İSO/Bahçıvan: Gümrük Birliği revize edilmeli

  • İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Gümrük Birliği serbest ticaret anlaşmalarına karşı revize edilmeli" dedi

Giriş: 27 Kasım 2014, Perşembe 05:04
Güncelleme: 27 Kasım 2014, Perşembe 07:49

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Gümrük Birliği serbest ticaret anlaşmalarına karşı revize edilmeli" dedi.

Bahçıvan İSO Meclisinin Kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, sanayinin sorunlarını dile getirdi ve çözüm önerilerini sundu.

Türkiye'nin ABD ve AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın (TTİP) dışında kalmaması gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, 2015'in Gümrük Birliği yılı olmasını önererek, "Gümrük Birliği serbest ticaret anlaşmalarının olumsuz etkisini bertaraf edecek şekilde revize edilmeli ve tüm STA (Serbest ticaret anlaşması) müzakerelerinde özel sektör de yer almalı" diye konuştu.

"Yeni Sanayi Hamlesi Öncülüğünde İhracat Odaklı Ekonomi ve Sanayimizin Geleceği" ana gündemi ile gerçekleştirilen toplantıdaki konuşmasında Bahçıvan, öncelikle serbest ticaret anlaşmalarının ivme kazandığı bir süreçte Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği anlaşması nedeniyle içinde bulunduğu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkati çekti.

İSO Başkanı Bahçıvan, konunun ortak akıl ve sağduyu eşliğinde analiz edilerek, yeni bir yol haritasının çıkarılması gerektiğini söyledi.