Advertisement
HABERLER ABONE OL

Seul tarafından Japonya ve Güney Kore’nin Aralık ayında ticaret anlaşmazlığını çözmek için üst düzey görüşmeler gerçekleştireceğinin açıklanmasının ardından, bazı analistler gelişmelerin buzları çözebileceğine işaret etti.

Reuters’a dayandırılan haberde Güney Kore Ticaret Bakanlığı tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Aralık ayının üçüncü haftasında Japonya ile ihracat kontrolü konusunda üst düzey görüşmeler yapılacağı bildirildi.

Güney Kore ve Japonya Temmuz ayından bu yana, Japonya’nın Güney Kore’ye yarı iletkenler ve görüntü ekranı yapımı için kritik önemde olan üç kimyasal maddenin ihracatını kısıtlamasıyla bir ticaret ayrılığına sıkışmıştı.

WisdomTree Investments’ın kıdemli danışmanı Jesper Koll, “Japonya ve Güney Kore’nin ilişkileri gerçekten toparlanıyor. İki taraf da, ilişkileri normalleştirmek için çok çalışıyor. Tarihsel olaylara yönelik farklı bakış açılarına rağmen, Ekonomik politika ve ticaret cephesine yönelik faydacı perspektif devreye girmek üzere” dedi.

Koll, “Ülkelerin liderleri, diğer Asya ülkelerine kural bazlı serbest ticaretin yalnızca Kore ve Japonya’da değil tüm Asya’da refah paylaşımı için en iyi yöntem olduğunu göstermek konusunda sorumluluk sahibi olduklarının farkına vardırlar” dedi.