Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya’da Borsalar açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesi günlük kazançlarının büyük bölümünü geri verirken, ABD vadeli endeksleri yatay seyretti.

Salı günü S&P 500 kapanışta değişim göstermezken, Nasdaq 100 yüzde 0,67 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Salı günü yüzde 0,8 yükseliş kaydettikten sonra yatay. Japon Nikkei 225 yükselirken, Hong Kong Hang Seng düştü.

Bloomberg Dolar Endeksi TÜFE verisi öncesi hafif ekside.

Dikkatler ABD enflasyon verisinde

ABD'de Mart ayı tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 5,1 artış açıklanması bekleniyor. Şubat ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda yüzde 6 oranında artış kaydetmişti. Ancak Bloomberg Economics’e göre OPEC+’ın açıkladığı üretim kesintileri nedeniyle enflasyondaki bu hız kesme tablosu geçici olabilir.

Goldman Sachs Group Inc. ortağı John Flood ise Salı günü yayımladığı notta, verinin piyasa etkilerine değindi.

Flood, yıllık TÜFE verisinin yüzde 6’nin üzerinde arttığının açıklanması durumunda S&P 500 endeksinde en az yüzde 2 düşüş beklenmesi gerektiğini öngördü.

Flood’a göre, yıllık TÜFE artışı beklentiye paralel gelirse de hisse senetlerinde yükseliş yaşanabilir. “Beklenti üzeri bir veri, Fed’in buradan sonra ne yapacağı denklemine daha fazla kafa karışıklığı/belirsizlik ekleyeceğinden, borsa daha yumuşak bir veri istiyor” diyen Flood, “Mayıs ayında ilave bir faiz artışı ve sonrasında dördüncü çeyrekte agresif faiz indirimleri mi? Bugünkü veri öncesi vadeli piyasalar bunu fiyatlıyor” ifadelerini kullandı.

Fed’in politika faizinde 25 baz puanlık faiz artışına gittiği 22 Mart tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları da bu akşam yayımlanacak.

Bankacılık stresinin en sıcak günlerinde Fed son yılların en zor kararını bu toplantıda vermiş ve 25 baz puan faiz artırmıştı. Tutanaklarda kararın alınma süreci ile sonraki adımlara ilişkin sinyaller izlenecek.