Advertisement

Asya hisse senetleri, ABD hisselerinin koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin endişeler ve ekonomik teşvik beklentileriyle düşmesinin ardından Salı günkü işlemlerde geriledi. Dolar önemli paralar karşısında üç ayın en güçlü kazancını kaydetmesinin ardından fazla değişmedi.

Avustralya ve Güney Kore'de endeksler düştü. Hong Kong ve Çin hisseleri kayıplarını azalttı. S&P 500 Endeks vadelileri dalgalandı. Küresel ölçekte şüpheli banka transferlerine ilişkin çıkan haberin ardından MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi'ndeki kayıplarda en büyük ikinci rolü finans sektörü hisseleri oynadı. S&P 500 Endeksi, birçok yatırımcının düzeltme olarak kabul ettiği seviyeye yaklaşmasının ardından gösterge endeks Pazartesi günü seans düşüğünden yönünü yukarı çevirdi. Nasdaq 100 Endeksi tırmandı. Japonya tatil nedeniyle kapalı olacak ve ABD'de nakit Hazine tahvilleri Londra açılışına kadar işlem görmeyecek.

Yatırımcılar ABD'de daha fazla mali teşvike ilişkin zayıflayan görünüm, artan Kovid-19 vakaları ve başkanlık seçiminden dolayı volatilitenin artacağının tahmin edilmesinden dolayı tedirgin. ABD - Çin gerginliği de artıyor. Oracle Corp.'un TikTok anlaşmasının ABD ve Çin hükümetlerinin onayını alıp almayacağına ilişkin şüpheler güç kazanıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin iyileştiğini, ancak pandemiden tam bir toparlanma için gidecek çok yol olduğunu söyledi. Powell, sağlık krizinin ekonomiye uzun vadeli bir hasar vermesini önlemek için daha fazla mali ve parasal teşvik gerektiğini yönündeki görüşlerini tekrarladı.

Petrol koronavirüs kısıtlamaları ve arz endişelerinden kaynaklı artan endişelerden dolayı yaklaşık iki haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından fazla değişmedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Sydney saatiyle 14:42'te fazla değişmedi. Dayanak endeks yüzde 1.2 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 2 azaldı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1 yükseldi.

Döviz

Yen yüzde 0.1 artıda dolar karşısında 104.51 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.1 yükselişle 6.7856'dan alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 sıçramasının ardından fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.7 düşmesi sonrasında 1.1768'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yaklaşık 3 baz puan azalarak Pazartesi günü yüzde 0.67 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.85'te fazla değişmedi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.5 yükselişle varili 39.50 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 2 düşmesinin ardından onsu 1,916.24 dolardan alıcı buldu.