Advertisement
HABERLER ABONE OL

CEMRE NUR KARACA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sanayi arsalarına çözüm bulmak için harekete geçti.

Gelecek yeni mevzuatla birlikte fahiş arsa fiyatlarının aşağı çekilmesi ve sanayi arsalarının genişletilmesi hedefleniyor.

Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’inde Bloomberg HT mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, sanayi arsalarının genişletilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

Sanayinin gelişmesi için sanayi arsalarının genişletilmesi gerekiyor. Bu alanda çok gerilerdeyiz. Almanya’da yüzölçümünün yüzde 4,8'i sanayi alanlarına ayrılmışken Türkiye’de bu oran binde 35 oranında. Sanayiciler bu durumdan dolayı arsa bulamadıkları için yüksek maliyet bedelleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Sanayici yüksek bedelli arsaya mı yatırım yapsın? Yüksek inşaat maliyeti ile mi karşı karşıya gelsin? Makine yatırımı mı yapsın?"

Asmalı bakanlıkla görüşmelerinde bu konuda bir çalışma yapıldığı bilgisini aldıklarını söyledi:

Tarım dışı alanlarda mutlaka sanayinin önü açılması lazım. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmemizde makro ölçekte bir plan çalışması yaptıklarını söylediler”