Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, 2020'de ülkenin 300 yılın en sert daralmasını yaşayacağını söyledi.

Sunak parlamentodaki konuşmasında, 2020-2021 döneminde 394 milyar sterlinlik bir bütçe açığı öngördüklerini belirtti. Ülke bu mali yılda 485,5 milyar sterlin ile rekor borçlanmaya gidecek.

Ülkenin yurt dışındaki yardım programlarının da milli gelirin yüzde 0,5'ine indirileceğini belirten Sunak, "Bugün itibarıyla ekonomik teşviklerin miktarı 280 milyar sterlin. Gelecek yıl koronavirüs ile mücadele için kamu hizmetlerine toplam 55 milyar sterlin fon sağlanacak." dedi.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak parlamentoda yapmış olduğu konuşmasında şu bilgileri paylaştı:

“Acil önceliğimiz insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını korumaktır. Daha güçlü kamu hizmetleri sunan bugünün harcama planı, daha fazla hastane, daha iyi okullar ve daha güvenli sokaklar için ödeme yapacak.

Bu yıl koronavirüsle mücadele için 280 milyar sterlin bütçe ayırıyoruz. Önümüzdeki yıl, testler, kişisel koruyucu ekipmanlar ve aşı programlarımızı finanse etmek için başlangıçta 18 milyar sterlin ayıracağız.

Üretimimizin 2022'nin dördüncü çeyreğine kadar kriz öncesi seviyelere dönmesi beklenmiyor. Ekonomik zararın kalıcı olmasa da muhtemel. Fakat, ilk olarak maaş inceleme kurumlarının tavsiyelerini dikkate alarak, Ulusal Sağlık Sistemi’nde çalışan bir milyondan fazla hemşire, doktor ve diğer sağlık çalışanlarına ücret artışı sağlayacağız. İkincisi, istihdamı korumak amacıyla gelecek yıl kamu sektöründeki ücret artışları duraklatılacak, ancak düşük gelirli çalışanları koruyacağız."