Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri asıllı iş adamı Şeyh Mansur Bin Zayid El Nahyan'a satıldıktan sonra, yıldız transfer politikasına ağırlık veren ve son 3 sezonda transfer için 169 milyon sterlin harcayan Manchester City, 44 yıllık şampiyonluk özlemini sonlandırdı.

Alt yapıdan oyuncu yetiştirmek ya da gelecek vadeden genç yetenekleri keşfetmek yerine astronomik rakamlarla yıldız futbolcuları kadrosuna katan Manchester City, bunun karşılığını şampiyonluğa ulaşarak aldı.

Yüksek rakamlı oyuncuları transfer etmek yerine alt yapıdan oyuncu yetiştiren Arsenal ve Manchester United ise sezonu Manchester City'nin arkasında tamamladılar.



-Yıldız isimleri kadrosuna kattı

Mansur tarafından 2008 yılında satın alındıktan sonra yeniden yapılanmaya giden Manchester City, Sergio Agüero, Yaya Toure, Carlos Tevez, Mario Balotelli, Samir Nasri ve Edin Dzeko gibi yıldız isimleri yüksek fiyatlarla kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti.

Mansur, 6 yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak için toplam 169 milyon sterlin ödedi. City'nin ödediği bonservis ücretleri ise sterlin cinsinden şöyle:



Sergio Agüero (2011) : 36 milyon

Edin Dzeko (2011) : 32 milyon

Samir Nasri (2011) : 24 milyon

Yaya Toure (2010) : 26 milyon

Mario Balotelli (2010) : 26 milyon

Carlos Tevez (2009) : 25 milyon



-44 yıllık hasreti 68 milyon sterlin sonlandırdı

İngiltere Premier League'nin son haftasında büyük heyecana sahne olan şampiyonluk yarışında Manchester City ipi göğüsleyen taraf oldu.

Şampiyonluk yarışında Manchester United ve Manchester City, son haftaya 86 puanla girdi. Sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Queens Park Rangers'ı (QPR) ağırlayan Manchester City, Zabaleta'nın golüyle 1-0 göne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Cisse ve Mackie'nin golleriyle 2-1 geriye düşen Manchester City, mücadelenin son dakikalarına kadar aradığı golü bulamadı ve şampiyonluk umudu giderek azaldı. Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Manchester City ekibinin imdadına 90 2. dakikada Boşnak futbolcu Edin Dzeko (32 milyon sterlin) yetişti.

Dzeko'nun golüyle skorda dengeyi sağlayan Manchester City, 90 4. dakikada Arjantinli yıldızı Agüero'nun (36 milyon sterlin) golüyle karşılaşmayı 3-2 kazandı ve 44 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

Geçen yılın şampiyonu Manchester United ise Sunderland deplasmanında sahaya 20'nci şampiyonluk için çıktı. Rooney'nin golüyle maçı 1-0 kazanan ''Kırmızı Şeytanlar'', Manchester City'den art arda gelen gol haberleriyle yıkıldı.

Sir Alex Ferguson yönetiminde 19 kez şampiyonluk kupasını kaldıran Manchester United, sezonu ikinci sırada tamamladı.



-3. şampiyonluğuna ulaştı

Manhester City, bu zaferle 132 yıllık tarihinde 3. kez şampiyonluğa ulaştı. Manchester City, daha önce 1936-37 ve 1967-68 sezonlarında şampiyon olmuştu. Roberto Mancini'nin öğrencileri, geçen sezon da Federasyon Kupası'nı kazanmayı bilmişti.

İngiltere Premier League'de ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak nitelendirilen Manchester United, 19 kupayla en çok şampiyonluğa ulaşan takım. Kırmızı Şeytanlar'ı, 18 kupayla Liverpool takip ediyor. Arsenal ise 13 şampiyonlukla üçüncü sırada yer alıyor.

 

AA