Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası'nın bazı Yunan bankalarına kredi vermeyi durdurması ve Fed'in ABD ekonomisinin desteğe ihtiyaç duyabileceği yönünde işaretler vermesi sonrası düşüşünü dördüncü güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri ise yükseldi.

Bankia SA, mudilerin bankadan geçen hafta 1 milyar euro (1.27 milyar dolar) çektikleri yolundaki haberin ardından değer kaybetti. Cookson Group Plc, temel bölümlerin ayrılmasının düşünüldüğünü açıklamasının etkisi ile değer kazandı. İsviçre, Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, seans içindeki yüzde 0.5'lik kazancını geri verdi ve yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 09:56'da 243.72 puana indi. İspanya Hazinesi bugünkü tahvil ihalelerinde hedeflediği miktara yakın bir satış yaptı. Endeks, Yunanistan'ın eurodan çıkabileceği endişelerinin, beklenenden daha iyi çıkan ABD verilerinin etkisine ağır basması sonucu son dört günde yüzde 3.3 geriledi ve bu yılki kazançlarını geri verdi. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7'lik ralli gerçekleştirdi.

Frankfurt'ta MWB Fairtrade Wertpapierhandelsbank AG hisse senedi traderlarından Andreas Lipkow, "Eğer Yunanistan düşerse, Avrupa'da büyük sıkıntı olacak ve hiç kimse, İspanya, İtalya ve Portekiz'e ne olacağını bilmiyor" dedi ve "Arından Fed'in piyasaya para pompalamasının ya da ABD ekonomisini yukarıya itmesinin anlamı kalmayacak. Zira Avrupa'daki sorun herşeyi gölgede bırakacak" değerlendirmesinde bulundu.