Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Yunanistan'ın kurtarma paketinindeki yardım dilimini alamayacağına ilişkin endişeler ve ABD'de seçmenlerin başkanlık seçimi için oy kullanmaya hazırlanması ile birlikte düşerken, euro son bir ayın en düşük seviyesine indi. Bakır da son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:30'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 kaybetti. Aralık vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Euro dolar karşısında 1.2815 ile 1 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine inerken, Avustralya doları, ülkede perakende satışların artmasının desteği ile, ABD doları karşısında yükseldi. Bakır yüzde 0.5 değer kaybetti.

Avrupa liderlerinin Yunanistan'ı euroda tutma kararlılığı bu hafta, Başbakan Antonis Samaras'ın kurtarma yardımını elde etmek için istenen tedbirler konusunda siyasi destek almada zorlanması ile birlikte test edilecek. ABD'de Cuma günü, seçimlerin arefesinde açıklanan tarım dışı istihdam, Ekim ayında beklenenden daha fazla artarken, Çin'de açıklanan iki satınalma yöneticileri endeksi (PMI), ülkede yapıalcak liderler değişimi öncesi, hizmet sektörü konusunda karışık işaretler yolladı.

Melbourne'de UBS AG'nin Avustralya servet yönetim biriminde yatırım strateji müdürü George Boubouras, "özellikle maliye ve regülasyon konusundaki politika belirsizliği piyasaları bugüne dek geride tuttu" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, yükselen bir hisse karşılığı yaklaşık iki hisse değer kaybetti. Kamu hizmet sektörü ve tüketici hisseleri satışlara öncülük etti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi son altı ayın zirvesinden yüzde 0.5 geriledi.