Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aralarında General Electric Co. ve Goldman Sachs Group Inc. gibi sektör liderlerinin de yer aldığı şirketlerin beklentinin üzerinde kazanç rakamları açıklaması ve borç limiti görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesile New York Borsası 3. haftasını da artıda sonlandırdı. Amerika'daki gösterge endeksler 5 yılın zirvesine işaret etti.

GE'nin yüzde 4.3 değerlenmesiyle enerji, sanayi ve tüketici şirketleri Standard&Poor's 500 Endeksi'nde 10 sektör grubu arasında en büyük değerlenmeyi kaydetti. Beklenenden iyi gelen konut verisi sayesinde konut inşaatçıları endeksi 2007'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Morgan Stanley, kâr marjı hedeflerini 6 ay erken tutturmasının ardından yüzde 11 primledi. Bank of America Corp. ve Intel Corp. ise beklenenin altında bilanço rakamlarından ötürü yüzde 3.4 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 yükselerek 1,485.98 puana çıktı ve 2013 kazançlarını yüzde 4.2'ye genişletti. Dow Jones Endeksi yüzde 1.2 artışla 13,649.70 puana yükseldi. Her iki endeks de Aralık 2007'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Piyasayı yukarı taşıyanın ekonomideki ilerlemeler ve Kongre'nin borç tavanı konusuna mantıklı bir çözüm önerisini getireceği iyimserliği olduğunu belirten Waddell&Reed Financial Inc.'in CEO'su Hank Herrmann, kazançlarının yapıcı sinyaller gönderdiğini söyledi.