Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Sakaryaspor'un ikinci olağanüstü genel kurulunda aday çıkmayınca, yeşil-siyahlı taraftar Metin Doğrucan'ın takımda forma giyen futbolculardan ve taraftarlardan oluşturduğu liste seçimi kazandı.

Kayyum heyetinin 13 Şubat'ta yapılmasını kararlaştırdığı olağanüstü genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamayınca, ikinci olağanüstü genel kurul Adapazarı Nikah Sarayı'nda yapıldı. Genel kurula 479 üyeden 48'inin katılmasıyla seçim için gerekli olan 47 sayısına ulaşıldı. 

Genel kurulda aday çıkmayınca, Sakaryaspor taraftarı Metin Doğrucan başkanlığını Metin Güneş'in yaptığı divan heyetine taraftarlardan ve futbolculardan oluşan 25 kişilik listeyi sundu.
Oy çoğunluğu ile Doğrucan'ın hazırladığı liste seçimi kazandı.

Doğrucan'ın listesinde takımda forma giyen futbolcular Ayhan Güneş, Alaattin Hamza Ok, Aykut Duran, Levent Demiray, Selim Çatalbaş, Harun Avgın, Abdülkadir Ayyıldız, Berat Ali Genç, Bünyamin Demir, Gazanfer Aydın, Hakan Çalışkan, Hakan Toker, Hüseyin Bilge, Kerem Eryılmaz, Mesut Morgül, Onur Demir, Özgür Kedikli, Cihan Çimen ile taraftarlar Dinçer Terim, Engin Bozacı, Olcay Meriç, Necmettin Sert, Yaşar Altıntaş ve Atalay Kazancı yer alıyor.

-''Türkiye'de hiçbir futbol takımı doğru yönetilmiyor''

Kulüp başkanlığına seçilen Doğrucan, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımda top oynadığını belirterek, Sakaryaspor taraftarları konusunda çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi.

Doğrucan, 1997 yılında İngiltere'ye gittiğini, spor hukuku ve futbol ekonomisi üzerine yüksek lisans yaptığını ifade ederek, ''Sakaryaspor'la ilgili hazırlamış olduğum bitirme tezim dahilinde buraya geldim. Büyüklerimizin talebi üzerine ve gelecekle ilgili planlarım dahilinde bu konuya müdahil olmam konusunda çeşitli ricalar oldu'' şeklinde konuştu.

''Oluşturulan liste bir mesaj değil, kimseyle hesaplaşma da değil'' diyen Doğrucan, şöyle devam etti:

''Türkiye'de hiçbir futbol takımı doğru yönetilmiyor, Sakaryaspor'un da doğru yönetilmemesi normaldir. Geçmişteki yöneticileri de bu konuda suçlamamak lazım çünkü sporla ilgili bir altyapı yok Türkiye'de. Birçok futbol kulübü de bu durumda. İki hafta önce Türkiye'ye geldim. Sakaryaspor'u çok seviyorum ancak Sakaryaspor'a dair hiçbir şey bilmediğimi şimdi anlıyorum. Kesinlikle buradaki çalışmalarda aksama olmayacaktır. Bu kısa dönemi çok iyi değerlendireceğimizi söyleyebilirim. Taraftar yönetiminden ziyade her konuda planı olan, iyi bir çalışma içinde bulunan yönetim kurmak isterdik ama tabii bu çok kısa zamanda mümkün değil. İnşallah Sakaryaspor için güzel çalışmalar yapacağız. Kimsenin yüzünü kızartmayacağım. Bu, ani verilmiş bir karar ya da çılgınca bir duruş değildir. Kendime inanmasaydım bu görevi kabul etmezdim zaten.''